Community

Leuke blogpost?
Heb je er een mening over?
Of vragen?

Laat het weten en reageer!

Blog #3 2014

1 feb 2014
tumblr_mglr6cU3MV1s0usb7o1_400.jpg

Weekend! Zit je lekker rustig aan je kop thee of koffie? De verwarming hoog, muziekje aan, magazine erbij of juist even lekker internetten...genieten!

Deze week is druk geweest met het bedenken en uitwerken van nieuwe sieraad ontwerpen en nieuwe tassen. Dit gebeurt allemaal op afstand en met skype en mail contact met mijn contactpersonen in Afrika. Inmiddels zijn ze daar nu aan de slag gegaan; de makers in Kenia en Gambia hebben het deze weken druk met het maken van de producten. Alles wordt weer met de hand gemaakt en met heel veel zorg. En ow ow ow wat komen er weer mooie sieraden en tassen aan! Ook de uitverkochte arikelen worden straks weer aangevuld.

Start van de dag
Omdat ik naast FairBeads nog een andere baan heb, is het belangrijk dat ik ervoor zorg dat ik voldoende eet en beweeg. Dat is immers dé manier om veel energie te blijven houden. Daarom start ik elke dag met een superfood ontbijtje. Mmmmm wat kan ik daar toch altijd heerlijk van genieten! Mijn favoriet is havermout. Ik maak hier een klein 'taartje' van door er allemaal lekkere dingen door heen te mengen. Bijvoorbeeld pecannoten, gojibessen, chocolate nibs, pompoen- of zonnebloedpitten, blauwe bessen, lijnzaad...Elke dag maak ik zo weer een andere combinatie. Dan nog amandelmelk of sojamelk erdoor en smullen maar! Jammie! De ontbijtjes zien er altijd erg kleurrijk uit:

FairBeads tassen
Ik Kenia gaan ze weer hard aan de slag met het maken van FairBeads tassen. Veel tassen zijn namelijk uitverkocht, er zijn zelfs al reserveringen binnen en er komen nieuwe ontwerpen aan!

Hier even een foto achter de schermen bij de tassenmakers. Hier worden onze Shada bags gemaakt in zwart en bruin (cognac) kleur. Alles, echt alles, aan de tas wordt met de hand gemaakt:

Ook de ronde FairBeads kralen figuren op de tassen worden met veel zorg met de hand gemaakt. Dit wordt gedaan door enkele Masaai dames. Hier zie je ze aan het werk:

Dit is het vaste team in Nairobi die de tassen maakt. Bij grotere bestelling zijn er meer tassenmakers die komen helpen. En natuurlijk de Masai vrouwen voor de figuren van kralen. Helemaal links zie je Anne. Zij zorgt ervoor dat alles goed verloopt en de ontwerpen goed in elkaar zitten:

Ook het FairBeads logo op alle tassen wordt met de hand gemaakt:


Zoals ik al vertelde ben ik deze week veel bezig geweest met ontwerpen bedenken, ideeën delen met de Afrikaanse contactpersonen van FairBeads en het doorgeven van bestellingen van sieraden en tassen die inmiddels uitverkocht zijn.

Bij het ontwerpen houd ik altijd een bepaalde stijl vast. Een stijl die voor FairBeads staat. Daarover ga ik je hieronder meer vertellen.

Boho 
De stijl waar ik het meeste inspiratie uithaal is boho, dat is de afkorting van bohemian. Maar wat is dat nu eigenlijk? Bohemian stijl is een mix van stijlen. Het heeft een vleugje hippies, een romatische touch en is 'multiculti'. Naast dat de stijl een romantische touch heeft vind ik het ook juist een hele stoere stijl. Bijvoorbeeld leren laarsjes met wijde schacht of een hesje (al dan niet van (fake)bont) over een wat wijdere blouse. En wat dacht je van een hoed die je vaak terugziet in deze stijl? Ik ben er dol op!

Boho chic kan in lieve pasteltinten, maar ook juist in felle kleuren. Zo kun je in deze stijl de felste kleuren heel leuk combineren.

Boho sieraden bestaan vaak uit natuurlijke materialen en omvatten vaak etnische elementen. En juist dat past natuurlijk helemaal bij FairBeads; de Afrikaanse invloed maakt je boho look helemaal af. Wat ik het leukste vind aan de boho stijl is dat het iemand heel uniek maakt. Boho staat vaak ook bekend door het dragen van opvallende sieraden of veel sieraden bij elkaar. Zie ook deze eerste twee onderstaande foto's:

En hier zie je een mooi voorbeeld van een wat rustigere (maar ook erg mooie!) look:

Hoe gaaf is deze combi. Super vrouwelijk en met een touch of boho chic (door broek en armband):

En deze outfit vind ik ook echt helemaal te gek voor de winter. Let daarbij vooral op de jas en de hoed!

Boho style voorbeeld: Sienna Miller
Actrice Sienna Miller is één van mijn favoriete style iconen. Ze ziet er zo heerlijk nonchalant uit, maar toch super stylisch! En dat waardeer ik zo erg in haar stijl: er niet uitzien alsof ze elke dag bij een visagiste zit maar toch op en top stijlvol eruit zien. Dát is een knappe styling waar ik veel bewondering voor heb. 

Zie enkele van Sienna haar verschillende boho stijlen:

Lente/zomer 2014: wereldse stijl

Op de modeshows die alweer de mode van de lente/zomer 2014 showen, zag je heel duidelijk bepaalde stijlen steeds naar voren komen. Mijn favoriet is de etnische look: een stijl waarin je bepaalde wereldse elementen uit kunt halen. Zie hier enkele mooie voorbeelden die ik op een fashion site vond: 

In deze etnische stijl zie je ook vaak de aztec print terug. Je ziet ze momenteel vooral veel in sjaals en rokjes, maar deze erg mooie trui is ook een mooi voorbeeld:

Ik ben niet echt iemand die zich enorm bezighoudt met de stijl van een bepaald seizoen en dat dan alleen draagt. Ik draag wat ik leuk vind en ontwerp FairBeads tassen en sieraden die ik zelf ook zou dragen. Maar deze keer heb ik geluk want de mode van lente/zomer 2014 is exact in de stijl waarvan ik houd. Een stijl waar FairBeads sieraden en tassen ook perfect in passen! Kijk bijvoorbeeld naar deze FairBeads producten: 

Lente/zomer 2014: franjes

Om maar gelijk door te gaan op het boho gebied; franjes!

Ik had het nooit, nee echt nooit verwacht; dat ik kleding aan zou doen met franjes. Maar toch ben ik van gedachten veranderd: mijn eerste twee paar laarsjes met franjes zijn binnen en inmiddels allebei mijn favoriet. Ik draag franjes niet zozeer omdat je het steeds meer ziet in het modebeeld, maar omdat ik heb leren inzien hoe ontzettend leuk het te combineren is en het een stukje 'speciaal' aan je look toevoegt. 

Even twee voorbeeldjes van mooie producten met franjes: een prachtig zwart jasje en hele gave warme winterse laarzen (laat de sneeuw maar komen!).

En ook in de nieuwe lente/zomer FairBeads tassen collectie zie je die franjes terug in één van de nieuwe modellen. Om niet alles te verklappen, laat ik slechts een helft van dit ontwerp zien. Wat ik wel al kan zeggen is dat deze tas straks verkrijgbaar is in deze prachtige kobalt blauwe kleur én in cognac bruin:

FairBeads combi's deze week
Uiteraard draag ik zelf ook veel FairBeads sieraden en tassen. Als ik ze draag krijg ik regelmatig reacties als "wat staat dat leuk" of "zo is ie inderdaad ook leuk te combineren".  Daarom deel ik hier af en toe wat foto's van outfits waarmee ik die week een sieraad of tas van FairBeads combineer. Hieronder twee keer een combi. Door op de foto te klikken kun je naar het sieraad gaan dat ik hier draag:

Komende week volgen er weer meer outfits en zal ik je weer meenemen in mijn inspiratie voor de collectie van FairBeads! 

Voor nu wens ik je een heel fijn weekend!

Heb je trouwens dingen die je erg graag zou zien in deze blog? Wil je bijvoorbeeld meer een kijkje achter de schermen in de landen? Of vind je het juist leuk om de combi's te zien die ik maak met FairBeads sieraden en zou je daar meer van willen zien? Alle ideeën, vragen en reacties zijn welkom. Laat dan vooral een berichtje hieronder achter! 

 Malou

© 2010 - 2016 FairBeads