Producten

Zuid Soedan

Sjaals uit Soedan

Bij wijze van proef is FairBeads een samenwerkingsverband aangegaan met de Oostenrijkse Eva Hönle en haar project Lady Lomin. Eva levert FairBeads kleurrijke,  met de hand geweven katoenen sjaals. Onder het motto "we weave the future" stimuleert het project vrouwen van de Kuku stam in Lomin (Zuid Soedan) om na een lange periode van burgeroorlog een nieuw bestaan op te bouwen. De oorlog verwoestte niet alleen de infrastructuur en de kans op gezondheidszorg of onderwijs, maar liet daarnaast ook diepe littekens na in de cultuur van de stam. Helaas is de situatie er momenteel nog steeds verre van stabiel. Een extra reden om deze vrouwen de steunen in hun werk!

Lady Lomin

Lady Lomin helpt de Kuku vrouwen bij het maken van een nieuwe start, door de sjaals die zij volgens oude tradities weven voor een eerlijke prijs te verkopen. Met dit inkomen zijn zij in staat om zelfstandig voor hun families zorgen én blijven de traditionele weefvaardigheden die de stam kenmerken behouden voor de toekomst.

De sjaals zijn van hoge kwaliteit. De vrouwen doen alles zelf. Van het maken van draden van katoen, tot het kleuren van de katoen en het weven. Unieke sjaals waarin veel liefde zit!

© 2010 - 2016 FairBeads