Coming up!

3 jul 2019

coming_soon

De zomervakantie staat voor de deur. Maar vakantie betekent niet dat we tijdens deze periode stilzitten bij FairBeads. Wij werken juist door aan onze collectie! In Kenia zijn de sieraden- en tassenmakers druk bezig met enkele bestellingen voor FairBeads. Naar verwachten komen de sieraden in augustus bij ons binnen. Even een kort overzicht van wat eraan zit te komen: 

Nieuwe messing sieraden
Onze messing sieraden zijn een succes en daarom hebben we besloten om de collectie aan te vullen met nog een nieuw ontwerp: een ketting en ring met een prachtige schelp. De ontwerpster  heeft hiervoor gebruikgemaakt van een schelp die ze gevonden heeft. De sieradenmakers hebben van deze schelp een mal gemaakt en hier gieten ze de gloeiend hete messing in om en zo een mooi sieraad van te maken! 

Nieuwe sieraden met kralen
Ook krijgen we in augustus enkele mooie nieuwe kettingen gemaakt van de bekende Keniaanse kralen (die de masai ook dragen). De makers maken voor ons weer enkele hele fijne kettingen in de kleuren waar wij om gevraagd hebben. Jouw outfits zullen nooit meer saai zijn!

Leren tassen
Omdat onze nieuwe tassencollectie weer een succes blijkt te zijn, hebben we besloten om er nog enkele bij te bestellen voordat ze op zijn. De kleine toto tasjes vliegen altijd uit onze webshop dus die worden sowieso aangevuld. Maar ook het nieuwe model tas, de Sling Bag, gaan we weer aanvullen en deze keer in twee verschillende maten. 

Photoshoot 2019
En als we dan zoveel nieuwe sieraden en tassen weer hebben, is het tijd voor iets wat we SUPER tof vinden: een nieuwe photoshoot!! Binnenkort volgt hier meer informatie over: wie zijn de mensen achter de shoot en wie zijn de modellen? Wij kunnen niet wachten!

Win-acties & interview
Last but not least zijn we weer een paar hele leuke samenwerkingen aangegaan met toffe websites. Deze websites zullen rond de zomer leuke winacties organiseren waarbij je mooie sieraden van ons kunt winnen uit de nieuwe collectie. Ook verschijnt er over niet al te lange tijd op Myeverlane.com (hét online magazine voor vrouwelijke ondernemers) een interview met FairBeads oprichtster Malou. We zijn benieuwd! 

We wensen je een hele fijne zomer! 

Nieuwe collectie 2024

Kenia: de Maa Trust
In januari is Malou, de oprichter van FairBeads, afgereisd naar Kenia. Daar bezocht zij de Maasai Mara, want tegen dit natuurgebied aan bevindt zich de Maa Trust. Een organisatie die zich inzet voor het beschermen van wildlife én het ondersteunen van de bevolking van dit gebied; de Masaï. Dit doen zij op veel verschillende manieren, één van hun projecten richt zich op de vrouwen. Het project heet Maa Beads en door middel van het maken van sieraden en kralenwerken voor tassen enz. hebben de Masaï vrouwen een inkomen. Door dit inkomen hebben zij een krachtigere positie en dat niet alleen. Doordat de vrouwen hier samenkomen om te werken, is het ook makkelijker om hen te bereiken en gevoelige onderwerpen te bespreken zoals besnijdenis en onderwijs voor meisjes. De stichting zorgt er dan ook bijvoorbeeld voor dt de kinderen van deze vrouwen naar school gaan. Ook zorgen zij voor voorlichting op het gebied van het beschermen van de dieren in deze omgeving (olifanten, leeuwen, enz.). Het gebied is niet makkelijk te bereiken dus sieraden en tassen leggen een hele reis af, maar vanaf nu zullen wij onze sieraden én leren tassen hier laten maken, zodat er in de toekomst nog veel mooie dingen bereikt kunnen worden voor deze vrouwen maar ook de natuur om hen heen!

Neem snel een kijkje in de webshop voor alle nieuwe sieraden én tassen!

IMG_4969

IMG_4991

Kindercollectie
Ook is er er een kindercollectie aan onze sieraden toegevoegd. Een collectie waar wij super trots op zijn. Deze zilveren sieraden zijn ontworpen en gemaakt door de Keniaanse Kaila Fusco. Zij woont met haar man ook in de Maasai Mara. Al haar ontwerpen zijn met de hand gemaakt. Kaila haar man werkt voor olifantprojecten in dit gebied om deze prachtige dieren te beschermen. Een groot deel van de opbrengst van deze sieraden gaat daarom naar de bescherming van de olifanten. Hieronder zie je bijvoorbeeld een foto van het olifantenweeshuis in noord Kenia waar de opbrengst terecht komt. Meer hierover lezen? Dan kan hier. In de webshop vind je de zilveren kettingen met olifantjes eraan.

Reteti_Lodokejek_01.jpegDSCN1217

© 2010 - 2016 FairBeads