Coming up!

3 jul 2019

coming_soon

De zomervakantie staat voor de deur. Maar vakantie betekent niet dat we tijdens deze periode stilzitten bij FairBeads. Wij werken juist door aan onze collectie! In Kenia zijn de sieraden- en tassenmakers druk bezig met enkele bestellingen voor FairBeads. Naar verwachten komen de sieraden in augustus bij ons binnen. Even een kort overzicht van wat eraan zit te komen: 

Nieuwe messing sieraden
Onze messing sieraden zijn een succes en daarom hebben we besloten om de collectie aan te vullen met nog een nieuw ontwerp: een ketting en ring met een prachtige schelp. De ontwerpster  heeft hiervoor gebruikgemaakt van een schelp die ze gevonden heeft. De sieradenmakers hebben van deze schelp een mal gemaakt en hier gieten ze de gloeiend hete messing in om en zo een mooi sieraad van te maken! 

Nieuwe sieraden met kralen
Ook krijgen we in augustus enkele mooie nieuwe kettingen gemaakt van de bekende Keniaanse kralen (die de masai ook dragen). De makers maken voor ons weer enkele hele fijne kettingen in de kleuren waar wij om gevraagd hebben. Jouw outfits zullen nooit meer saai zijn!

Leren tassen
Omdat onze nieuwe tassencollectie weer een succes blijkt te zijn, hebben we besloten om er nog enkele bij te bestellen voordat ze op zijn. De kleine toto tasjes vliegen altijd uit onze webshop dus die worden sowieso aangevuld. Maar ook het nieuwe model tas, de Sling Bag, gaan we weer aanvullen en deze keer in twee verschillende maten. 

Photoshoot 2019
En als we dan zoveel nieuwe sieraden en tassen weer hebben, is het tijd voor iets wat we SUPER tof vinden: een nieuwe photoshoot!! Binnenkort volgt hier meer informatie over: wie zijn de mensen achter de shoot en wie zijn de modellen? Wij kunnen niet wachten!

Win-acties & interview
Last but not least zijn we weer een paar hele leuke samenwerkingen aangegaan met toffe websites. Deze websites zullen rond de zomer leuke winacties organiseren waarbij je mooie sieraden van ons kunt winnen uit de nieuwe collectie. Ook verschijnt er over niet al te lange tijd op Myeverlane.com (hét online magazine voor vrouwelijke ondernemers) een interview met FairBeads oprichtster Malou. We zijn benieuwd! 

We wensen je een hele fijne zomer! 

FairBeads in tijden van de coronacrisis

Het zijn vreemde tijden nu we middenin de coronacrisis zitten. Voor iedereen. Of je nou bejaard bent, ondernemer, huisvrouw, moeder of puber. Maar iedereen moet er het beste van maken, we hebben tenslotte geen keuze. Aanpassen is blijkbaar het toverwoord, zo goed en kwaad als het kan.

Ook bij FairBeads zijn het lastige tijden. Het coronavirus lijkt daar momenteel niet de grootste vijand, maar het gevolg van de maatregelen: niet kunnen werken en dus ontstaat er honger binnen gezinnen. En door die honger vinden er onder andere plunderingen plaats. Vreselijk verdrietig! Dit gebeurt in alle landen waar FairBeads werkt. Momenteel zijn dat Ghana en Kenia. Hieronder een korte update hoe we het de komende tijd gaan doen en wat er stil ligt enz.

Kenia
In Kenia waren de dames (ook wel de 'mamas' genoemd) net begonnen met het maken van een nieuwe bestelling om onze webshop mee te vullen. De dames kunnen momenteel hun huis niet uit dus werken ze door aan de bestelling, maar kan de bestelling daarna niet afgeleverd worden bij ons teamlid in Kenia; Ngoidi. Daarnaast zouden we zelf naar Kenia gaan rond deze periode om de bestelling mee te nemen en anders neemt een familielid van ons in Kenia de bestelling mee naar Nederland. In beide gevallen kan dit niet doorgaan. De bestelling is dus on hold! 

Hieronder een korte video waarin FairBeads' Ngoidi in Kenia (Nairobi) vertelt over hoe het er daar aantoe gaat.

Update
In Ghana waren we net een samenwerking aangegaan met Priscilla. Zij maakt onwijs mooie glazen sieraden. De kralen hiervoor worden gemaakt door een man die oude glazen flessen (die Priscilla voor hem verzamelt) omsmelt tot kralen. Priscilla kan in deze periode gelukkig aan de slag, omdat ze vlak voordat de crisis nieuwe kralen had opgehaald. Het duurt alleen even voordat de sieraden naar Nederland kunnen komen, omdat onze contactpersoon (die de sieraden mee naar Nederland zou nemen) nu niet kan reizen.

Geduld
Maar wat in het vat zit verzuurt gelukkig niet. We hebben veel contact met de makers en onze contactpersonen. En er wordt dus doorgewerkt aan nieuwe sieraden, maar we hebben even geduld nodig voordat ze in Nederland zijn. Voor nu is iedereen zijn/haar gezondheid het belangrijkste! Onze webshop staat vol met meer 100 sieraden en we hebben ook nog veel mooie leren tassen. Vandaag besteld, is binnen 2 dagen in huis. Volg ons op social media voor de nodige inspiratie; we showen dagelijks mooie sieraden en tassen én geven inspiratie hoe je de sieraden kunt combineren.

Blijf gezond en stay safe! 

FairBeads14

 

© 2010 - 2016 FairBeads