Een nieuw teamlid in Kenia!

30 jan 2020

We hebben er een nieuw teamlid bij in Kenia! Ze heet Ngoidi (spreek uit als Ngoodie). Dankzij haar gaan we gaan weer werken met een vaste groep dames in Kenia.

8 jaar geleden
Voor FairBeads waren we 8 jaar geleden op bezoek bij de stichting SEED Samburu richting het noorden van Kenia. Dit ligt zo'n 8 uur rijden vanaf Nairobi. De eigenaresse van deze stichting is Nederlandse. Zij heeft 3 meisjes van de Samburu stam onder haar hoede genomen. Een van deze meisjes is Ngoidi. We hebben deze dagen veel met Ngoidi en haar (adoptie)familie doorgebracht.

Nairobi
Inmiddels woont ze in Nairobi en studeert hier aan de universiteit Accountancy. Ook runt ze inmiddels zelf de stichting. Maar ze wil heel graag meer doen. Destijds was ze zo onder de indruk van de impact die FairBeads had op het leven van de vrouwen.

Het maken van de sieraden biedt verschillende voordelen:
- De vrouwen verdienen geld.
- De vrouwen voelen zich nuttig en hebben weer een reden om op te staan 's ochtends.
- De vrouwen hebben een voorbeeldfunctie voor de jonge meiden, want ze verdienen hun eigen geld en zijn zelfstandig.

Kortom: onze samenwerking met Ngoidi is echt goud. Ook zorgt ze voor foto- en videomateriaal zodat we jullie kunnen zien hoe en waar de kralensieraden gemaakt worden.

Welcome to the team Ngoidi!

Ps: Benieuwd naar al onze teamleden en een persoonlijke tekst van Ngoidi over haar drijfveren om voor FairBeads te werken? Kijk dan even hier.

Ngoidi news

Levertijden en cadeauservice

Levertijden
Bij elke webshop die je momenteel bezoekt staat een opmerking over de levertijden. Dit is vanwege de coronacrisis. Sommige webshops leveren daarom later dan normaal. In veel gevallen komt dit, omdat zij afhankelijk zijn van leveranciers. Wij hebben niet dat probleem, omdat wij alle sieraden en tassen in onze webshop, gewoon op voorraad hebben. In deze vreemde tijden is de webshop dus gewoon open en zijn de levertijden hetzelfde gebleven! 

Let op: in veel gevallen staat dat de leveringstermijn 3 dagen is, soms zelfs meer. Die gegevens zijn we aan het aanpassen, want dat is niet meer zo. Inmiddels is vandaag besteld voor 20.00 uur, morgen op de post en dus overmorgen in huis! De levertijd is dus 2 dagen (werkdagen). Daarin zijn wij wel afhankelijk van de post, maar die levert in Nederland gelukkig bijna altijd direct! De levering aan België kan iets langer duren.

Cadeauservice
Regelmatig krijgen wij de vraag of we ook cadeautjes versturen. Dat doen we zeker. Je kunt bij het bestellen een ander leveringsadres (dan factuuradres) invullen. Daar kun je het adres invullen van de persoon die jij een sieraad, tas of kadobon toe wilt sturen. Wil je er een leuk kaartje bij? Stuur ons dan even een berichtje via het contactformulier en laat ons weten wat we op het kaartje kunnen zetten die we in het pakketje doen. Ook pakken we de bestelling dan even leuk in! 

cadeautje

© 2010 - 2016 FairBeads