Nieuwe makers én oorbellen!

19 feb 2019

Samenwerking met Amref
Sinds heel kort werken wij samen met een nieuwe groep vrouwen in Nairobi, Kenia. Zij gaan voortaan voor ons de nieuwe sieraden grotendeels maken. Het gaat om een zogenaamde 'zelfhulpgroep' van vrouwen die door de ontwikkelingsorganisatie Amref is opgericht. De groep bestaat uit vrouwen van 25 tot 60 jaar, voornamelijk alleenstaande moeders. Amref begeleid de vrouwen en leert hen bijvoorbeeld te werken in groepsverband, hoe ze financieel onafhankelijk kunnen worden en dus bijvoorbeeld het onderwijs van hun kinderen zelf kunnen betalen. De vrouwen komen door de begeleiding van Amref zelfs in aanmerking voor kleine leningen voor de huur van een pand waar de groep kan werken en het ondernemen van activiteiten.  

Nieuwe collectie oorbellen
Inmiddels hebben de vrouwen voor het eerst oorbellen voor FairBeads gemaakt en twee soorten kettingen. De sieraden zijn prachtig en hebben een hoge kwaliteit. Wij waren meteen onder de indruk. Hieronder vind je wat afbeeldingen van de nieuwe collectie oorbellen:

earrings2favoriteswelkeisvoorjou
Op onze social media geven we vaak inspiratie voor je outfit met onze sieraden en tassen. 
Wat dacht je bijvoorbeeld van deze outfit met onze nieuwe oorbellen? Ga snel naar onze webshop voor de nieuwste collectie (of klik op de foto hieronder)! 

 

verkoop

FairBeads in tijden van de coronacrisis

Het zijn vreemde tijden nu we middenin de coronacrisis zitten. Voor iedereen. Of je nou bejaard bent, ondernemer, huisvrouw, moeder of puber. Maar iedereen moet er het beste van maken, we hebben tenslotte geen keuze. Aanpassen is blijkbaar het toverwoord, zo goed en kwaad als het kan.

Ook bij FairBeads zijn het lastige tijden. Het coronavirus lijkt daar momenteel niet de grootste vijand, maar het gevolg van de maatregelen: niet kunnen werken en dus ontstaat er honger binnen gezinnen. En door die honger vinden er onder andere plunderingen plaats. Vreselijk verdrietig! Dit gebeurt in alle landen waar FairBeads werkt. Momenteel zijn dat Ghana en Kenia. Hieronder een korte update hoe we het de komende tijd gaan doen en wat er stil ligt enz.

Kenia
In Kenia waren de dames (ook wel de 'mamas' genoemd) net begonnen met het maken van een nieuwe bestelling om onze webshop mee te vullen. De dames kunnen momenteel hun huis niet uit dus werken ze door aan de bestelling, maar kan de bestelling daarna niet afgeleverd worden bij ons teamlid in Kenia; Ngoidi. Daarnaast zouden we zelf naar Kenia gaan rond deze periode om de bestelling mee te nemen en anders neemt een familielid van ons in Kenia de bestelling mee naar Nederland. In beide gevallen kan dit niet doorgaan. De bestelling is dus on hold! 

Hieronder een korte video waarin FairBeads' Ngoidi in Kenia (Nairobi) vertelt over hoe het er daar aantoe gaat.

Update
In Ghana waren we net een samenwerking aangegaan met Priscilla. Zij maakt onwijs mooie glazen sieraden. De kralen hiervoor worden gemaakt door een man die oude glazen flessen (die Priscilla voor hem verzamelt) omsmelt tot kralen. Priscilla kan in deze periode gelukkig aan de slag, omdat ze vlak voordat de crisis nieuwe kralen had opgehaald. Het duurt alleen even voordat de sieraden naar Nederland kunnen komen, omdat onze contactpersoon (die de sieraden mee naar Nederland zou nemen) nu niet kan reizen.

Geduld
Maar wat in het vat zit verzuurt gelukkig niet. We hebben veel contact met de makers en onze contactpersonen. En er wordt dus doorgewerkt aan nieuwe sieraden, maar we hebben even geduld nodig voordat ze in Nederland zijn. Voor nu is iedereen zijn/haar gezondheid het belangrijkste! Onze webshop staat vol met meer 100 sieraden en we hebben ook nog veel mooie leren tassen. Vandaag besteld, is binnen 2 dagen in huis. Volg ons op social media voor de nodige inspiratie; we showen dagelijks mooie sieraden en tassen én geven inspiratie hoe je de sieraden kunt combineren.

Blijf gezond en stay safe! 

FairBeads14

 

© 2010 - 2016 FairBeads