Community

Leuke blogpost?
Heb je er een mening over?
Of vragen?

Laat het weten en reageer!

Blog #8 2014

8 mrt 2014
sweet-for-spring-skin-care.jpg

Hoi! Wat leuk dat je weer mijn blog gaat lezen! Heb je een leuke week gehad?
Deze blog gaat voornamelijk over de nieuwe producten van de lente/zomer collectie 2014. Deze week ontving ik namelijk weer foto's van achter de schermen, van de tassen en de sieraden uit Kenia. Die deel ik natuurlijk graag met je, weet je meteen wat er allemaal voor nieuws aan zit te komen!

Maar eerst...
De natuur was zo prachtig deze week. Ik zag genoeg momenten waarvan ik dacht "hier moet ik echt even een foto van maken!" Twee van deze foto's wil ik hier toch even delen:

's Ochtends vroeg in de trein onderweg naar Amersfoort. Het was nog heel koud, maar het beloofde een prachtige dag te worden met veel zon:

Op de fiets kwam ik langs een park waar de massaal bloeiende krokussen zorgden voor een kleurrijk tapijt:

Kijkje achter de schermen lente/zomer collectie 2014
Zoals ik al aangaf wil ik jullie deze week voornamelijk een kijkje geven in de nieuwe collectie die eraan komt. Er verschijnt niet elk jaar een nieuwe lente/zomer en winter collectie van alle sieraden en tassen van FairBeads. Daar heb ik verschillende redenen voor. Voor de meeste bedrijven is een nieuwe collectie heel vanzelfsprekend. Voor FairBeads is dit makkelijker gezegd dat gedaan. Veel sieraden hebben hun succes gewoon hoe ze zijn. Neem bijvoorbeeld de lange papieren kettingen uit Kenia. Andere kleurencombinaties krijgen we het hele jaar door. Echt een nieuw ontwerp maken van deze sieraden is lastig en daarnaast; waarom aanpassen als deze succesvol en geliefd zijn?

Daarnaast merk ik dat de ene groep makers creatiever is dan de andere. Des te trotser ben ik op de Samburu vrouwen in Kenia die echt top zijn in nieuwe ontwerpen die ze in nauwe samenwerking met mij maken. Daarover verderop meer!

Leren tassen Kenia 
Wat heb ik uitgekeken naar dit moment. Het moment dat ik de eerste foto's zou krijgen uit Kenia van de tassen in de maak. Ik heb nog niet foto's van alle modellen, maar hierbij alvast een eerste kijkje!

Hoera! De kleine leren FairBeads ToTo tasjes komen weer terug! We hadden er nog enkelen, maar de meeste kleuren waren uitverkocht. En dat terwijl ze juist ideaal zijn voor die lente/zomer dagen waarin je geen grote tas mee wilt sjouwen. Wat geld erin, lippenstoft, poederdoosje, telefoon en gaan! Hier die je enkele van de uitverkochte kleuren liggen op de werkbank in de werkplaats in Kenia:

Ook de, snel uitverkochte, Kobe tas komt terug! Omdat de tassen van FairBeads gemaakt worden van restleer van een fabriek in Nairobi (wel zo eerlijk, want anders wordt het leer weggegooid) is het heel lastig om van bepaalde tassen exact dezelfde weer te krijgen. Daarom is het handig om, als je echt weg bent van een FairBeads tas, deze aan te schaffen voordat ze uitverkocht zijn en we niet precies hetzelfde model weer terugkrijgen.

De nieuwe Kobe tas lijkt bijna als twee drubbels water opde 'oude', alleen is het leer wat zachter. Ook worden er enkele varianten gemaakt waarvan de gehele klep is ingelegd met kralen (in plaats van alleen een rond kralen figuur). Ik vind ze geweldig en jij?

Hier zie je enkele Kobe tassen in de maak (en maak je geen zorgen: ze hebben wél hengsels zodra ze in onze webshop staan! ;) ):

Hier een losse klep met het nieuwe design kralen erop. Vakmanschap van de Maasai die de kralen figuren maken voor onze tassen:

Deze tas is bijna af:

Ik hoop de volgende keer nog meer foto's met je te kunnen delen. Want ook de FairBeads Shada tas in zwart komt weer terug! Deze was de vorige keer zo snel uitverkocht, dat deze de webshop niet eens haalde! We toonden een foto ervan op onze Facebook pagina en de e-mails met verzoekjes om deze tas te kopen kwamen al binnen. En weg was de Shada bag in het zwart. Maar deze komt dus terug, tegelijk met bovenstaande tassen! Ik verwacht eind maart/begin april!

Ook hoop ik heel binnenkort de foto's achter de schermen te krijgen van de laptop tas waar we veel reacties op hebben gekregen na aanleiding van een vorige blog en Facebook post. Verder is er ook een tas met franjes in de maak (heeeeel bohemian/Ibiza look en heeeel leuk!) en nog een klein chique tasje. Wordt dus vervolgd!

Sieraden Kenia
Zoals je de vorige keren hebt kunnen lezen zijn ze ook in Kenia bezig met nieuwe sieraden. Ik ben echt enorm trots op de Samburu vrouwen die, in nauwe samenwerking met mij, deze nieuwe sieraden maken. Het is namelijk absoluut niet gewoon in hun cultuur. Wat je heel erg merkt is dat de mensen hier het lastig vinden om 'out of the box' te denken. Het heeft veel begeleiding, enthousiasme en tekeningen maken (ja, echt!) nodig, maaaaaar nu zijn ze echt zover. De vrouwen zijn niet meer te stoppen en maken het ene mooie sieraad na het andere.

Hieronder even een sneakpeak van al dit moois wat eraan komt:

Pure vakmanschap deze armband, want oh wat is dit lastig om helemaal met de hand te maken. Deze kleur en nog een variant zit in de nieuwe collectie die er binnenkort aankomt:

 

Ook deze oorbellen komen eraan. Wij vinden ze echt heel gaaf. En jij?? 

En natuurlijk deze super leuke zomerse armbanden:

Leuk om te vermelden is dat we afgelopen week een telefoontje kregen van het Volkenkunde museum in Leiden. Zij hebben binnenkort een tentoonstelling en daarin komen de Samburu aan bod. Het museum vond dit een perfecte aangelegenheid om onze bovenstaande Samburu armbanden (de brede versies) te gaan verkopen in hun museumwinkel. Geweldig leuk en speciaal!

Selfies: FairBeads inspiratie!
Tijd voor enkele selfies van mij op dagen dat ik FairBeads sieraden droeg. Voor wat extra inspiratie!
Ik had het deze week heel druk en ben daarom een paar keer vergeten een foto te maken. Oeps....Maar deze twee heb ik wel voor je:

Een one of a kind ketting van FairBeads. Deze staat helaas niet in onze webshop. Wel in de fijnere versie. Wil je juist deze grovere versie echt heel erg graag hebben? Stuur mij dan even een berichtje!

Hier draag ik een grove glazen ketting uit de Ghana collectie (waar we momenteel niet heel veel van hebben). Een echte eyecatcher is deze ketting wel:

Tot slot
Ik wens je een heel mooi weekend met vooral heel veel ZON toe! Geniet er lekker van. Dat ga ik ook doen!

 

Liefs,

Malou

© 2010 - 2016 FairBeads