Community

Leuke blogpost?
Heb je er een mening over?
Of vragen?

Laat het weten en reageer!

Blog #11 2014

11 jul 2014
29b6f31a81b8b69312249c38e41ae45e.jpg

Het is zomer. En dat merk je goed om je heen. De temperatuur stijgt (hoera voor de jurkjes!), mensen hebben vakantie en nemen de tijd om te relaxen. In de stad zitten de terrasjes vol of slenteren de mensen rond met een ijsje in hun hand. Dit is echt één van mijn favoriete tijden van het jaar! Mensen zijn leuker, vrolijker en het genieten staat nummer 1.

Dat genieten begint kun je natuurlijk ook prima doen op drukkere dagen. Mijn motto is dan ook: geniet ook juist van de kleine dingen in het leven! Bijvoorbeeld van een prachtig uitzicht in de trein. Deze foto maakte ik de afgelopen week toen ik al heel vroeg in de trein zat:

En omdat ook ik nu iets meer tijd heb na een hele drukke periode, vond ik het tijd om weer eens een blog te maken! Er is namelijk weer veel gebeurd de afgelopen (drukke) weken. FairBeads stond enkele keren in de media, was aanwezig met een stand op de Sunday Market in Amsterdam, we kregen nieuwe oorbellen binnen, starten met crowdfunding voor een FairBeads werkplaats in Kenia en zijn weer bezig met mooie plannen! Je leest er alles over in deze blog!

Ten eerste wil ik even de nieuwe FairBeads flyers met je delen. Deze zijn in de maak en hopen we één deze dagen te ontvangen om ze mee te sturen met bestellingen en natuurlijk om te verspreiden om nog meer mensen uiteindelijk blij te maken met FairBeads sieraden (waardoor nog meer makers in Afrika een inkomen krijgen!): 

In de media
Ik begin maar even met in de media. Omdat we steeds vaker in de media staan, hebben we op onze website nu ook het onderdeel 'in de media' aangemaakt. Hier vind je een verzameling van nieuwsberichten en interviews. Zo stonden we afgelopen maand in de Stentor bijlage 'De Ondernemer':

En ook werden we genoemd in OneWorld magazine als één van de leukste eerlijke webshops:

We kregen ook nog een foto toegestuurd van het Volkenkunde museum te Leiden. Sinds kort liggen daar enkele van onze Kenia sieraden in de vitrines van de museumwinkel:

FairBeads stond laatst ook op de website van FollowFashion met een mooie win-actie. De winnares maken we blij met deze FairBeads goodiebag:

Sunday Market Amsterdam (6 juli)
Eén van de absolute hoogtepunten van de afgelopen tijd was toch wel de Sunday Market van 6 juli in Amsterdam. FairBeads staat nooit op markten. We hebben hier verschillende redenen voor. Ten eerste kost het enorm veel tijd, kosten standjes huren geld en is FairBeads ook niet een merk wat op de markt thuishoort. Er zijn echter uitzonderingen qua markten! De Sunday Markt is daar een goed voorbeeld van. Toen we hierover hoorden waren we direct enthousiast; de Sunday Market is dé maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in Amsterdam. Een platform voor creatievelingen, kunstenaars en ontwerpers. Daar wilden we graag eens tussenstaan. Dus het voorbereiden was begonnen, zoals het schrijven van de prijskaartjes:

Zondag 6 juli was het dan zover: Nicolien en ik gingen bepakt en bezakt onderweg naar Amsterdam. Ook mijn vriend Hans was zo lief om zijn hulp de hele dag aan te bieden als verkoper, sjouwer en ondersteuner :) Super fijn aangezien ik inmiddels 25 weken zwanger ben en tillen niet zo'n goed idee meer is.

Hieronder een kleine impressie van de dag:

Wat was het een leuke dag! We hebben zo ontzettend veel leuke reacties gehad van bezoekers van de markt. Er zijn veel flyers meegenomen en we hebben veel mensen blij gemaakt met een nieuw sieraad of tas. 

Omdat het zo'n succes was hebben we dan ook besloten om vanaf 2015 (dit jaar gaat niet meer lukken) nogmaals op de Sunday Market Amsterdam te staan. Wellicht ook de Sunday Market in Den Haag en we zijn nog aan het kijken naar andere enkele unieke markten waar FairBeads zou passen (bijvoorbeeld de Swan Market in Rotterdam of Flavourites Live).

Inspiratie!
Deze maand heb ik ook weer wat collages gemaakt voor onze social media. Het is niet alleen erg leuk om te maken, we krijgen er altijd leuke reacties op. Omdat niet iedereen gebruik maakt van social media, zal ik er hier ook een paar delen.

Zomerse oorbellen van FairBeads:

De mooie glazen sieraden van FairBeads (uit Ghana en Gambia) zorgen voor een extra bijzonder tintje voor je zomerse outfit:

We krijgen zoveel leuke reacties op onze tassen. Vooral de Shada bag in zwart en cognac kleur zijn populair. Hier een voorbeeld van de zwarte versie:

Ow wat ben ik dol op die prachtige aqua kleurtjes:

Zelf draag ik erg vaak FairBeads sieraden (en tassen!). Daarom ook nog een selfie met enkele FairBeads sieraden. Ik ben de afgelopen tijd door de drukte wat vergeten om dit soort selfies te maken voor jullie. Daarom deze keer slechts één:

De oorbellen vind je hier, en de armbanden hier.

Crowdfunding voor een FairBeads werkplaats 
Nog een hele nieuwe en spannende ontwikkeling voor ons is die van crowdfunding. Crowdfunden is een alternatieve manier om een project te financieren. Je gaat dus niet naar de bank voor een lening, maar doet dit via een online platform en mensen die het dan een leuk project vinden, kunnen een donatie doen. Aangezien ik FairBeads opgestart heb zonder leningen en run naast mijn baan, wil ik ook niet beginnen aan leningen. Ik geloof erin dat FairBeads groot kan worden zonder lening, maar met het enthousiasme en energie waarmee het bedrijf opgezet is. Eén van de bekendste crowdfunding platforms is die van de 1%club.

Waar hebben we het voor nodig?
Al een poosje had ik de wens om FairBeads Kenia uit de bouwen. Het is de sieradenlijn die het beste verkoopt en ik ben er begonnen met twee vrouwen en in hoogtij dagen werken nu 32 vrouwen voor FairBeads. In het gebied waar de vrouwen werken wordt FairBeads een begrip en vrouwen weten dat ze een inkomen kunnen verdienen als ze zich aansluiten bij de groep sieradenmaaksters, maar alleen als ze kwaliteit leveren. Het gebied waar FairBeads werkt ligt zo'n 8 uur rijden vanaf Nairobi. En de helft van die 8 uren is over niet geasfalteerde weg. Het is dus al behoorlijk afgelegen.

Maar we willen zo graag de vrouwen, die nog meer het binnenland in wonen, ook de mogelijkheid bieden op een inkomen. Helemaal omdat deze vrouwen vaak weduwe zijn (ze zijn verplicht te trouwen met een oudere man en mensen worden daar niet heel oud..) en geen inkomen hebben om hun kinderen naar school te kunnen sturen en drie keer per dag eten te geven. Daarom willen we zo enorm graag een werkplaats laten bouwen voor de FairBeads vrouwen. Iets meer nog het binnenland in, zodat ook de vrouwen uit de dorpen de werkplaats kunnen bereiken. In de werkplaats krijgen zij dan trainingen van de andere vrouwen in het maken van de sieraden en stichting Seed Samburu kan de werkplaats direct gebruiken om de vrouwen voorlichting te geven op allerlei gebieden. Dit zou toch geweldig zijn?? 

Wil jij dit idee ook steunen? Ga dan naar onze actiepagina. Geven kan al vanaf 5 euro. 

Nieuw in de webshop!
Je zag misschien net in het onderdeel 'inspiratie' al wat nieuwe sieraden voorbij komen? Dan kan helemaal kloppen, want we hebben nog enkele hele mooie oorbellen binnengekregen (klik op de foto voor de betreffende oorbellen in onze webshop):

 

Er zijn ook nieuwe lange kettingen binnengekomen. Ik vind ze echt helemaal geweldig en draag ze zelf ook regelmatig:

En dan....
...wensen wij van het hele FairBeads team je alvast een hele mooie zomer! En als je nog weggaat: een hele fijne vakantie!!

En anders lekker in je eigen stad of dorp genieten van de rust!

Liefs,

Malou

© 2010 - 2016 FairBeads