Community

Leuke blogpost?
Heb je er een mening over?
Of vragen?

Laat het weten en reageer!

Blog #1 2015

17 apr 2015
d20f8cad8b333d70da2da1e5e5c22858.jpg

Voorjaar! We ontwaken uit onze winterslaap, hebben genoeg van alle donkere kleuren in onze kast,willen weer blote benen en hunkeren naar buiten ijsjes eten in het lentezonnetje. Het voorjaar is de tijd dat ik, elk jaar weer, ontzettend veel zin krijg in kleur in mijn garderobe. Zwart, grijs en donkerblauw kopen is ineens uit den boze. Felle kleuren, maar ook pasteltinten trekken mijn aandacht. Ik ben niet weg te slepen uit de winkels met hun nieuwe voorjaarscollecties. Lange wandelingen, ijsje halen bij mijn favoriete ijssalon...Ik houd ervan! Welkom lente!

9f018adfc3c47994b5aa44cb5a28af55

In de lente ziet alles er weer zo mooi uit. Ik kan het dan ook niet laten om af en toe even stil te staan en foto's te maken die ik graag met jullie deel. Zo ook dit mooie Zwolse kiekje:

IMG_4233

Ook zorgt de lentezon er af en toe voor dat we alweer op het terras kunnen genieten van de eerste zonnestraaltjes. Al zijn ze nog niet warm, fijn zijn ze wel! Heerlijk om dan even de wandelen met mijn dochter en tussendoor een terrasje te doen.

IMG_4254


Mijn favorieten

Met een baby is het niet altijd handig om kettingen te dragen (want oh oh wat zijn die leuk om aan te trekken!), daarom draag ik momenteel overdag vooral armbanden van FairBeads (klik op de foto voor de armbanden in de webshop):

IMG_1862

 

IMG_4552

  

IMG_4553

 

IMG_3710

 

En ook onze nieuwe glazen armbanden uit Gambia:

IMG_4188

 

Maar als er dan een feestje of etentje is, dan komen zeker de kettingen om:

IMG_4348

  

IMG_4508


Plannen

Het nieuwe jaar is nog niet zo lang begonnen, maar we hebben de afgelopen tijd bij FairBeads niet stilgezeten.De collectie is uitgebreid (en nog steeds aan het uitbreiden, want er zijn weer pakketjes vanuit Afrika onderweg naar Nederland) en er zijn plannen gesmeed om dit jaar weer op enkele bijzondere markten te gaan staan in Nederland (o.a. Sunday Market in Amsterdam). Ook ben ik momenteel druk bezig met leuke verkooppunten voor onze FairBeads producten. Winkels en webshops die zo leuk zijn, waar onze FairBeads producten heel erg horen maar nog niet liggen. Verder verschijnt onze e-nieuwsbrief ook weer in april. Vol met leuke informatie! Je kunt je hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

smilemore


Nieuw binnen!

De afgelopen maanden hebben de vrouwen weer heel hard gewerkt. Vooral de dames in Kenia. Hier zie je één van de dames die een zilverkleurige ketting maakt (binnenkort volgen er trouwens weer nieuwe foto's van de maaksters aan het werk):

IMG_2645

We hebben dus weer veel mooie nieuwe sieraden binnengekregen (voornamelijk uit Kenia). Het is voor mij altijd feest tijdens zo'n moment! Als ik de doos uitpak en van elk sieraad één op tafel uitstal ziet dat er zo uit:

IMG_3734

En een paar weken later weer een pakket:

IMG_4413

Daar word je toch ook heel blij van? Heb jij de nieuwe sieraden al in onze webshop gezien?

Ook uit Gambia kregen we enkele pracht exemplaren armbanden binnen. Deze keer gemaakt van glas, metaal, hout en/of half edelstenen. Het resultaat is echt héél erg mooi (klik op de foto om ze in onze webshop te vinden). Het leuke aan deze armbanden is dat elk exemplaar uniek is! Geen armband is dus hetzelfde.

IMG_4194

 

En dan natuurlijk zelf even sieraden passen:

IMG_3737

En zoals elke maand blijven we natuurlijk druk met het allerleukste: kopers blij maken! Pakketjes versturen aan nieuwe gelukkige eigenaren! Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit als je een leren FairBeads tas bestelt:

IMG_4082 IMG_4084


In de media

Begin dit jaar kon je ons ook weer vinden in verschillende media. Zo stonden we in OneWorld magazine waar het thema 'beesteboel' was. Daar passen onze zebra-ringen mooi bij! 

10606320_293007814156331_2589586201090911154_n

 

Begin dit jaar had Stichting ICS een mooie actie. Donateurs konden een kadobon van FairBeads winnen. Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt. Wij wensen hen veel plezier met het uitzoeken van een mooi FairBeads sieraad of tas! 

Schermafbeelding 2014-12-03 om 16.14.18

Andere 'in de media' vind je hier.


Inspiratie

Voor onze volgers op FacebookTwitter en Instagram maken we regelmatig collages met FairBeads sieraden en tassen. Een leuke inspiratie voor je outfits en natuurlijk hoe jij je FairBeads sieraden en/of tassen leuk kunt combineren. Een paar van deze collages zet ik hieronder voor je op een rij. Wat inspiratie voor je look deze lente (alle sieraden en tassen in deze blog kun je overigens terugvinden in onze webshop)!

Voor de ontwerpen van FairBeads sieraden en tassen word ik vooral geinspireerd door de bohemian look. Een look die ze tegenwoordig ook wel vaak 'het Ibiza gevoel' noemen. Voor mij staat de look voor vrijheid, eigenzinnigheid, positiviteit, creativiteit en een vleug gypsy. Stoer gecombineerd met romantisch. Lange rokken met korte leren jasjes, hoeden, maxi dresses, hesjes, felle kleuren of juist aardetinten, verschillende stoffen combineren, meerdere simpele sieraden of juist 1 opvallend topstuk. En juist deze stijl kun je super mooi combineren met de etnische look, omdat die erg past in de bohemian stijl: kleur en multiculturele details zoals bijvoorbeeld het gebruik van de kralen die ze in Kenia veel gebruiken.

Gelukkig zie je bijna elk seizoen deze stijlen wel terugkomen op de rode loper. Happy me!

5c536c82bbc108dfc433645209328579 

Typisch FairBeads in boho style:

10441466_288676961256083_8980152835334157379_n

De etnische look (inspiratie vanuit andere culturen) van FairBeads in beeld:

10959612_289267111197068_5360734039270660168_n

Natuurlijk loop ik er zelf niet altijd 'boho' bij. De FairBeads sieraden ontwerp ik daarom niet alleen voor deze stijl, maar ook juist om makkelijk te combineren met andere stijlen. Bijvoorbeeld als je  pasteltinten draagt in een wat chiquere look. Het is dat juist erg leuk om er een aqua tint bij te dragen:

IMG_3216

Dezelfde ketting gebruik ik voor deze combinatie:

IMG_3924

En over pasteltinten gesproken..wat dacht je hiervan:

readyforspring

Ook maakte ik deze look de afgelopen maand: blauw, blauwer, blauwst op chique:

IMG_4408

Maar ook mooie cognackleuren blijven het goed doen in de lente:

woeiii

En wat dacht je van rood? Draag jij graag rood? Ik vind het altijd super vrouwelijk staan:

IMG_3861

Qua kleurencombinaties krijg ik altijd veel inspiratie door foto's van Pinterest (wat ik het toch verslavend!!). Bijvoorbeeld deze prachtige foto:

eb6c7212b33e9a6eb081b8c4eacbbd9b

Jouw input hebben we nodig!

Tot slot volgt hier nog even een oproepje. We hebben jou namelijk heel hard nodig.FairBeads kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Maar dat niet alleen. Ook hebben we je mening nodig om te verbeteren, te groeien en vooral zo leuk mogelijk te zijn en blijven voor jullie!

Vrijwilliger(s)

Volg je ons op social media? Dan heb je vast al eens een oproepje voorbij zien komen voor vrijwilligers. FairBeads wordt momenteel gerund door mij (naast mijn baan) en vrijwilliger Nicolien. En oh wat ben ik blij met Nicolien! Zij is de drijvende kracht achter onze communicatie zoals bijvoorbeeld onze digitale nieuwsbrief. Maar ook als er een markt is, zoals de Sunday Market in Amsterdam, is Nicolien er altijd bij om te helpen. Dat is echt goud waard voor FairBeads! 

We hebben momenteel nog steeds handen te kort en zijn dan ook erg op zoek naar iemand met (één van de) volgende kwaliteiten:

  • Ervaring in retail en het leuk vinden om winkels voor ons uit te zoeken en te benaderen;
  • Goed zijn met photoshop
  • Goed zijn in uitzoekwerk online (bijvoorbeeld voor plaatsing van banners op websites)

Heb jij af en toe tijd, doe je graag iets leuks naast je dagelijkse werkzaamheden en herken jij jezelf in (één van) deze kwaliteiten? Ben je enthousiast, positief, dol op fashion en zet je je graag voor 100% in? Neem dan even contact met ons op! We kijken naar je uit :)

Wat willen we van je weten?

We hebben niet alleen vrijwilligers nodig, maar we willen ook heel erg graag weten wat jij van FairBeads vindt. Op deze manier kunnen we verbeteren en groeien. Je mening kan over van alles gaan. Bijvoorbeeld:

  • wat vind je van onze sieraden?
  • Mis je nog iets in onze shop? Wat zou je heel graag in onze webshop zien?
  • Wat vind je van onze webshop? Heb je nog tips?
  • Wat vind je van deze blogs? Zou je ze vaker willen zien? Of mis je iets in de blog? Of wil je een bepaald onderwerp vaker (of meer) zien terugkomen in mijn blog? Wat vind je het leukste om te zien? 
  • Of wil je alleen even melden dat je FairBeads altijd volgt? Dat vinden we ook heel erg leuk! Volg je ons op social media, lees je onze digitale nieuwsbrief of alleen af en toe mijn blog?

Geef vooral je feedback onderaan mijn blogs. Ik lees het allemaal en zal, waar mogelijk, ook reageren. Natuurlijk kun je ook altijd reacties achterlaten op onze social media (FacebookTwitter en Instagram). Graag zelfs! Wil je meer kwijt of misschien iets vragen? Stuur dan even een mail naar info@fair-beads.nl.

Bedankt weer voor het lezen en bekijken van mijn blog! Ik ben benieuwd naar jullie feedback! De komende tijd ga ik weer veel leuke foto's voor jullie maken en neem jullie graag weer mee achter de schermen van FairBeads! 

Geniet van de lentezon, het buitenleven, weer de eerste ijsjes in de buitenlucht, roseetjes drinken op het terras en je zonnebril op je neus! 

Liefs,

Malou 

 

© 2010 - 2016 FairBeads