Oprichter

 

Hoi! Ik ben Malou Tichelaar. Ik ben de oprichtster van FairBeads. Leuk dat je interesse hebt in de verhalen achter FairBeads!

Ik ben getrouwd met Hans, moeder van dochter Sinne (7) en Dide (4). In het dagelijks leven werk ik als freelance Communicatieadviseur. Naast mijn twee bedrijven houd ik van sporten, lezen, schrijven en reizen. En...heb ik een zwak voor Afrika! In 2010 ging ik een maand vrijwilligerswerk doen in Oeganda. Vanaf toen ben ik met sieraden uit Afrika begonnen, eigenlijk eerst eenmalig als goed doel. Mijn vrienden en familie reageerden zo enthousiast en binnen no time waren al mijn meegebrachte kettingen verkocht. Ik ben rond gaan kijken naar sieraden in andere Afrikaanse landen en heb verschillende organisaties benaderd om te kijken of ik met bestaande groepen vrouwen kon gaan werken. Dat ging beter dan verwacht. Na Oeganda ben ik ook gestart in Kenia en inmiddels werk ik voornamelijk in Kenia met groepen en individuele vrouwen samen. Super om te doen! Ook zijn er in de loop van de tijd leren tassen bijgekomen.De tassen zijn van zulke mooie kwaliteit en echt uniek in hun soort. Ik laat van elk ontwerp slechts enkele maken.

 IMG_9792 IMG_9797
Inmiddels is FairBeads uitgegroeid tot een bedrijf dat de mogelijkheid biedt voor mensen in ontwikkelingslanden om een inkomen te hebben. Ik droom van nog veel meer groei en vooral van mooie nieuwe verkooppunten (winkels en webshops), binnen en buiten Nederland!
                                                                                                                                                  

 

Bekijk ook de vlog die ik voor Fairbeads maakte vanuit Nairobi (Kenia):

© 2010 - 2016 FairBeads