Een nieuw teamlid in Kenia!

We hebben er een nieuw teamlid bij in Kenia! Ze heet Ngoidi (spreek uit als Ngoodie). Dankzij haar gaan we gaan weer werken met een vaste groep dames in Kenia.

8 jaar geleden
Voor FairBeads waren we 8 jaar geleden op bezoek bij de stichting SEED Samburu richting het noorden van Kenia. Dit ligt zo'n 8 uur rijden vanaf Nairobi. De eigenaresse van deze stichting is Nederlandse. Zij heeft 3 meisjes van de Samburu stam onder haar hoede genomen. Een van deze meisjes is Ngoidi. We hebben deze dagen veel met Ngoidi en haar (adoptie)familie doorgebracht.

Nairobi
Inmiddels woont ze in Nairobi en studeert hier aan de universiteit Accountancy. Ook runt ze inmiddels zelf de stichting. Maar ze wil heel graag meer doen. Destijds was ze zo onder de indruk van de impact die FairBeads had op het leven van de vrouwen.

Het maken van de sieraden biedt verschillende voordelen:
- De vrouwen verdienen geld.
- De vrouwen voelen zich nuttig en hebben weer een reden om op te staan 's ochtends.
- De vrouwen hebben een voorbeeldfunctie voor de jonge meiden, want ze verdienen hun eigen geld en zijn zelfstandig.

Kortom: onze samenwerking met Ngoidi is echt goud. Ook zorgt ze voor foto- en videomateriaal zodat we jullie kunnen zien hoe en waar de kralensieraden gemaakt worden.

Welcome to the team Ngoidi!

Ps: Benieuwd naar al onze teamleden en een persoonlijke tekst van Ngoidi over haar drijfveren om voor FairBeads te werken? Kijk dan even hier.

Ngoidi news

© 2010 - 2016 FairBeads