Landen & Ontwerpers

FairBeads is in 2010 begonnen met een groep vrouwen in het noorden van Oeganda. Maar we wilden over de grenzen kijken, omdat juist de diversiteit van verschillende sieraden zo leuk en uitdagend is. Al snel volgte er een samenwerking in verschillende landen met groepen vrouwen. Ook zijn we uitgebreid naar tassen en sjaals. En we groeien nog elk jaar!

Inmiddels werkt FairBeads met groepen uit de volgende landen:

Oeganda Sieraden van gerecycled papier.
Ghana Sieraden van gerecyled glas.
Kenia Sieraden van (traditionele) kleurrijke kraaltjes, maar ook moderne sieraden gemaakt van messing.
Kenia  Leren tassen.
Gambia Sieraden van verschillende materialen.
Soedan Sjaals van eigen katoen (zelf geplant, geoogst, geverfd, geweven).
   
   

Klik op een land aan de linkerzijde en lees per land over het verhaal achter de sieraden/tassen/sjaals. Wij blijven altijd zoeken naar andere landen met speciale sieradenkunst/tassen/sjaals. Dus wie weet wat er nog allemaal bij komt!

Eunice

 

Creativiteit

FairBeads staat erg open voor de creativiteit van de makers. Hebben zij een nieuw model ketting of armband bedacht? Dan leggen wij via de social media kanalen van FairBeads het product voor aan onze volgers. Zijn deze enthousiast? Dan starten we in veel gevallen een proefverkoop op de website. Als het product aanslaat dan wordt het sieraad in de FairBeads collectie opgenomen. Op deze manier blijven de makers van de sieraden uitdaging houden en worden ze gestimuleerd om creatief en zakelijk te denken. De makers zijn dus echte ontwerpers met hart voor de producten die ze maken!

Jonge Samburu-vrouw.jpg
© 2010 - 2016 FairBeads