Community

Leuke blogpost?
Heb je er een mening over?
Of vragen?

Laat het weten en reageer!

Blog #2 2014

26 jan 2014
500full.jpg

Het is weekend! En dat betekent dat ik tijd maak voor een korte impressie van dingen die ik deze week heb gedaan of tegenkwam. Dat kan echt van alles zijn. Van eigen foto's tot foto's die ik tegenkom op internet.

Zo kwam ik deze onderstaande super lieve foto tegen. Ik ben echt dol op die pasteltinten. Laat de lente maar snel komen....(tenzij het nog een mooie winter wordt met natuurijs!). In de FairBeads sieraden collectie wil ik deze lente en zomer ook weer meer gaan werken met pasteltinten. Ze zijn zo leuk en makkelijk om te combineren! 

 


Hoe prachtig is onderstaande foto? Wauwie! De kettingen herkende ik direct omdat ik dit soort kettingen ook verkoop uit Oeganda. Daar zijn ze erg gedreven in het maken van dit soort kralen van papier.


Ik vind het heerlijk om thuis aan het werk te zijn. Lekker rustig aan mijn hoofd, warm drankje erbij; concentratie op en top. En natuurlijk gezellig mijn twee katjes om me heen. Meestal in diepe slaap (wat kan ik soms toch jaloers zijn op een kat!). Al werd ik afgelopen week vanaf de bank aangekeken door een wel heel vreemd 'one eyed monster'!


FairBeads is druk bezig om leuke verkooppunten te vinden voor onze tassen en sieraden. In de winkel Beads&Co (ook wel 'De Rode Poedel' genoemd vanwege twee grote roze poedel standbeelden bij de ingang) in Leeuwarden verkopen ze al FairBead sieraden, sjaals en sinds kort ook deze FairBeads tas die nu in de etage hangt! Als eigenaar van je eigen merk is dit zó onwijs leuk om te zien!


Het is nog maar mijn tweede blog, maar OEH heb ik een leuk nieuwtje voor je! Er is weer een heeeeele mooie FairBeads tas ontworpen. Een tas waarin je makkelijk je iPad mee kunt nemen en wat papieren. Of je macbook.. Gemaakt van mooi zacht leer en de voorvakken versierd met Afrikaanse stoffen. Ik ben verkocht! Naar verwachting is deze tas vanaf eind maart te krijgen in onze webshop. Ik ben benieuwd naar je mening! (laat deze dan ook vooral achter onderaan deze blog!)

Ik mix en match altijd erg graag met mijn FairBeads armbanden. Deze droeg ik dinsdag naar kantoor.Het zijn twee glazen blauwe armbanden uit de Gambia collectie en een armband uit de Kenia collectie. Welke is jou favoriet?


Hulp vanuit Den Bosch! 

Deze week kreeg ik 'zomaar' geld van een basisschool uit Den Bosch. Waarom? Een poos geleden werd ik benaderd door een jonge dame genaamd Duif. Ze moest voor school een opdracht doen en het leek haar heel leuk om die opdracht voor FairBeads te gaan doen. Op een regenachtige middag ben ik met haar gaan brainstormen in mijn favoriete eetcafé. Ik vertelde haar van alles over FairBeads en zo kwam het gesprek ook uit op de vrouwen in Kenia.

In Kenia is FairBeads begonnen met twee vrouwen. Inmiddels zijn de Kenia sieraden één van de favoriete sieraden uit de webshop. In drukke periodes werken er daarom nu zo'n 32 vrouwen aan de sieraden. Ze hebben elkaar opgeleid en dat bleek heel succesvol te werken. Succesvol ook zeker voor deze dames. Het gaat bijna in alle gevallen om weduwen met meerdere kinderen. Bij deze stam is het namelijk normaal dat je met een oudere man trouwt. En wat als deze man overlijdt? Tsja....dan zit je daar met je kinderen en zonder inkomen. De vrouwen mogen al blij zijn als ze hun kinderen twee keer per dag te eten kunnen geven!

De stichting waar FairBeads in Kenia werkt vertelde dat er nog meer het binnenland in (en waar we nu werken ligt al acht uur rijden het binnenland in!) vrouwen zitten die een inkomen ook zeer goed kunnen gebruiken. Daarnaast is de werktijd van de vrouwen een mooie gelegenheid om ze allemaal bij elkaar te hebben. De stichting kan ze tijdens het werk dan bijvoorbeeld ook voorlichting geven. Daarom wil ik nu voor FairBeads een werkplaats laten bouwen. Een werkplaats nog meer het binnenland in. De huidige FairBeads vrouwen zijn enthousiast en willen deze dames graag opleiden. Ik zag dus direct en kans! Een werkplaats bouwen is alleen echt erg prijzig aangezien de afstanden zo groot zijn en bouwmateriaal daar niet voor het oprapen ligt.

Enkele weken geleden heb ik van het bedrijf Successupport donaties gekregen om de bouw van de werkplaats mogelijk te maken. Het bedrijf bestond vijf jaar en als kado vroegen ze donaties voor de werkplaats van FairBeads. Zo'n geweldig lief idee. Nu kwam Duif op een zelfde idee. Ze ging terug naar haar oude basisschool in Den Bosch, gaf daar in groep 7 een presentatie over FairBeads en maakte de leerlingen enthousiast om zich een middag in de zetten voor de werkplaats. Het werd een middag waarop de kinderen hun eigen baksels verkochten en een loterij organiseerden. Het resultaat? 376,88 euro. Hieronder een foto van Duif die zelf ook wat lekkers van de kinderen kocht!  Hier vind je nog wat foto's.


Verder had ik afgelopen week nog gezellig een borrel met een vriendin. Ik stond voor mijn FairBeads collectie en koos deze ketting uit om die avond te dragen. De ketting staat (nog?) niet in de webshop, omdat dit een try out is. Ik kijk dan altijd eerst of ik bijvoorbeeld zelf de ketting ook om zou doen. Dat is vaak de beste graadmeter. Wat vinden jullie ervan? Een yes of een no?


Gezond leven is iets wat ik echt heel belangrijk vind. Veel sporten en gezond eten (veel slapen is nog wel een puntje waar aan gewerkt kan worden ;)....) Niet dat ik daar dingen voor moet laten, want er zijn tegenwoordig juist ontzettend veel lekkere dingen die heel gezond zijn. In Amersfoort heb je bijvoorbeeld de Vitamine store. Het lijkt niet zo'n bijzondere winkel, maar ik ben fan vanwege hun juice bar. Mijn collega had afgelopen week dan ook een heel goed idee om in de pauze voor een hyper gezond drankje te gaan. En dit kleurrijke geheel was het resultaat (de groene was van mij).Mmmmm! Aanrader!


Vrijdags had ik gezellig twee goede vriendinnen op bezoek. We hebben heerlijk uitgebreid gelunched, gekletst en nog heel even geshopped. En toen kwam ik deze mooierds tegen! Ik kon ze niet laten staan! ben er helemaal blij mee! Ze zijn echt helemaal in de stijl waarvan ik hou:de sliertjes van de 'Ibiza/gipsy look'  en aan de zijkant de 'slangenprint' die ze net even iets anders dan anders maakt. Normaal ben ik erg van de hakken, maar ook schoenen hebben die een wat lagere hak hebben is toch wel heel erg fijn. En als ze dan ook nog eens zo mooi zijn...ik ben verkocht! Leuk om te vermelden: er zijn ook FairBeads tassen in de maak van suede met deze leerslierten eraan. Voor een echt gipsy look!


Naast mode ben ik ook dol op styling op het gebied van mijn eigen huis. Deze foto kwam ik tegen op Pinterest. Zo mooi. Wat een licht en rust! Iets wat zo belangrijk is voor een slaapkamer. Dit soort foto's geeft weer veel inspiratie!


Hopelijk vonden jullie mijn eerste foto dagboek leuk!

Maak er nog even een heerlijke zondag van! De huissokken aan, een warm drankje erbij, boekje/krantje/laptop op schoot. Wat je ook gaat doen: geniet lekker even.....dat ga ik ook doen :)

Liefs, 

Malou

© 2010 - 2016 FairBeads