Community

Leuke blogpost?
Heb je er een mening over?
Of vragen?

Laat het weten en reageer!

Blog #6 2014

22 feb 2014
color-powder.jpg

Deze week kreeg ik af en toe lentekriebels. Misschien wat vroeg, maar in de tuin komen de krokussen weer boven, ik word 's ochtends gewekt door het gefluit van vogels en 's avonds is het later donker. Genoeg om mij in een vrolijk humeur te brengen. Jou ook? 

Achter de schermen
Als de lente eraan komt betekent dat ook dat ik weer kleurrijke sieraden en tassen binnen krijg. Daar word je ook blij van :) Zo kreeg ik prachtige sjaals binnen uit Zuid Soedan waar ik sinds kort samenwerk met een bedrijfje opgezet door een Oostenrijkse vrouw: Lady Lomin. Er staat op onze website nog niet zoveel over de makers achter de sjaals, omdat we eerste kleine aantallen sjaals hebben ingekocht om te proberen. De sjaals zijn heel bijzonder, want echt alles ervan wordt door de vrouwen in Zuid Soedan gemaakt: ze planten de katoen, oogsten, maken verf voor de katoen, verfen de draden katoen en gaan dan aan het weven op grote weefgetouwen: 

Momenteel liggen er bijvoorbeeld enkele van onze Zuid Soedan sjaals bij de winkel De Roze Poedel (heette eerst Beads&Co) in Leeuwarden. In onze webshop zijn de sjaals nu uitverkocht, maar binnenkort worden ze dus aangevuld. Houd onze Facebook pagina in de gaten. Daarop wordt vermeld wanneer de nieuwe sjaals online staan! 

En ook van deze sjaals kreeg ik lentekriebels. Even snuffelen tussen FairBeads sieraden en mijn nagellakjes levert deze mooie kleuren combinaties op. Daar word je toch happy van?:

Ook kreeg ik deze week nog deze foto die gemaakt is door een fotograaf: enkele FairBeads sieraden en tassen die uitgestald liggen in een kraampje. Staat toch wel erg goed symbool voor het kleurrijke FairBeads!

Inspiratie
Deze keer wil ik je laten zien waarom ik zo dol ben op Afrika qua sieraden en kleuren. Er zijn natuurlijk meer continenten/landen waar ze van de kleurrijke kleding zijn, maar Afrika heeft daarin een speciaal plekje in mijn hart.

De Afrikaanse mode kenmerkt zich door felgekleurde stoffen. Voor veel Afrikanen zijn er geen kleuren die niet bij elkaar gedragen kunnen worden. Dat levert de geweldigste kleuren explosies op en een fotogeniek plaatje dat je zomaar op straat tegen kunt komen:

 

En wat dacht je van de Afrikaanse hippe dames uit de steden? Ik kijk soms mijn ogen uit als ik in Nairobi (Kenia) op straat loop. Je komt vrouwen tegen in de prachtigste oufits in felle kleurencombinaties en afgemaakt met opvallende en/of felle kleur sieraden:

Multiculti fashion shoots in mode magazine
Dol ben ik dan ook op shoots in modebladen (Vogue, Marie-Claire enz.)met een cultureel thema. Afrika komt hier vaak in terug en altijd met als kenmerk veel en/of grote sieraden en kleur, kleur kleur:

Africa Fashion Week
Wist je dat er ook een Africa Fashion Week bestaat? Deze is zelfs o.a. in Amsterdam geweest! Hier enkele inspirerende Africa Fashion foto's:

 

Ook kwam ik nog enkele zeer inspirerende en 'absolutely breath taking' foto's tegen met als thema Afrika en fashion. Ik wil deze foto's jullie niet onthouden (en let vooral weer op de hoeveelheid/kleurrijke sieraden!):

Streetstyle inspiratie
Natuurlijk zijn de vrouwen van de meeste foto's hierboven wel extreem behangen met sieraden. Met een beetje aanpassing her en der kun je echter in je dagelijkse stijl heel mooi een felgekleurd sieraad flink laten opvallen. Omdat deze blog gericht is op kleur en grote of veel sieraden, ben ik ook op zoek gegaan naar enkele streetstyle voorbeelden (en ik kan alvast verklappen: er zitten in de nieuwe aankomende FairBeads collectie enkele mooie opvallende kettingen!):

De ketting maakt het helemaal af: 

Bring up the Ibiza/gipsy style! Altijd fijn: veel 'armcandy'. Ik houd ervan:

Hoe gaaf is deze combinatie met de felle rode lippenstift? Het laat de ketting nog meer opvallen door het rood wat erin terugkomt:

FairBeads combi's
Ik moet zeggen dat ik de afgelopen week niet super kleurrijk ben geweest. Wel maakte in mijn outfits af met FairBeads sieraden (zoals vaak het geval is!). Hieronder enkele voorbeelden.

Een grote favoriet van me is deze ring uit Kenia. Gemaakt van metaal en bot:

 

Grote oorbellen waren deze week mijn favoriet. Bijvoorbeeld deze zilverkleurige oorbellen in combinatie met zilverkleurige brede armband.

En wat dacht je van deze variant: oorbellen met zilver en blauwtinten :

Tot slot
Tot zover mijn inspiratie blog voor deze week! Ik wil graag afsluiten met deze prachtige foto van Beyoncé. Helemaal in Afrika stijl! Zo prachtig. Geniet van je weekend! 

Ps: volgende week krijg je in mijn blog een sneak preview van enkele sieraden van de nieuwe collectie die eraan komt!

Liefs, 

Malou

© 2010 - 2016 FairBeads