Producten

Nkusiai Lemede

Mijn naam is Nkusiai Lemede. Ik ben een Samburu-vrouw en ongeveer 38 jaar oud. Wij weten niet precies hoe oud we zijn, omdat voor de Samburu leeftijd niet belangrijk is. Als je een Samburu-vrouw bent, ben je of een meisje, of een vrouw. Wij worden vrouw als we onze eerste menstruatie hebben. De meeste vrouwen worden dan besneden en uitgehuwelijkt. Dat gold ook voor mij. Ik ben op jonge leeftijd besneden en getrouwd met de man die mijn vader voor mij had uitgekozen. Gelukkig is dit aan het veranderen. Steeds meer meisjes gaan nu naar school. Zelf ben ik nooit naar school geweest en kan niet lezen en schrijven. Dat vind ik heel jammer, en daarom vind ik het belangrijk dat mijn kinderen wel naar school gaan.

Werk en kinderen
Ik heb twee meisjes en een jongen. Voor een Samburu-familie zijn dit weinig kinderen, maar ik vind het prima zo. Vaak heb ik geen geld om eten voor ze te kopen. Mijn dochter, Naparakuo, is inmiddels volwassen en maakt nu ook sieraden voor FairBeads.

FairBeads
Ik ben ontzettend blij om kettingen en armbanden te maken voor FairBeads. Dat geeft mij inkomen. Ik heb een eigen winkeltje in Maralal, waarin ik allerlei sieraden verkoop. Ik maak alles zelf en vind het erg leuk werk. De kralen koop ik in andere winkeltjes hier in Maralal. Ik ben blij dat ik mijn winkeltje heb. We zijn met allerlei vrouwen en dat is erg gezellig. We werken ook veel samen.

Nkusiai is erg blij met de bestellingen van FairBeads. Zij coördineert deze bestellingen door het werk te verdelen onder de vrouwen en te zorgen voor de betalingen onderling.

Kataan

© 2010 - 2016 FairBeads